Screening kandidaat huurders

Het vinden van de geschikte huurder voor jouw huurwoning is niet makkelijk. Hoe kies je een geschikte kandidaat uit alle potentiële huurders? Waar moet je op letten voordat je met iemand een overeenkomst aangaat?

Bij het kiezen van de meest geschikte kandidaat van alle huurders spelen meerdere factoren een rol. Een huurder moet uiteraard vertrouwd worden en eerlijk zijn over zijn of haar situatie. Dossiers die worden aangeleverd door potentiële huurders zitten vol informatie, maar je kunt er niet per definitie vanuit gaat dat het allemaal correcte informatie is. Een juiste voorstelling van zaken is voor zowel de verhuurder als de huurder van belang, voordat er een huurovereenkomst word aangegaan. Door kandidaten te screenen kun je snel en efficiënt zien wat de stand van zaken is en met wie je wel of geen overeenkomst aan wil gaan.

Screening van kandidaat huurders voorkomt rompslomp

Screening van potentiële huurders kan een hoop gedoe en ellende voorkomen. Het is een goede preventieve methode om de risico’s voor verhuurders te verkleinen. Vervelende situaties waarbij bijvoorbeeld een huurder niet wil of kan betalen nadat de overeenkomst gemaakt is brengen veel onnodige kosten met zich mee. Als verhuurder kun je deze ellende voor zijn door screening van de kandidaten.

Screening van kandidaat huurders geeft tijd en rust

Het doel bij het screenen van kandidaten voor een huurwoning is het ontzorgen van de verhuurder. Als verhuurder loop je veel risico’s, screenen zal ervoor zorgen dat wat van deze risico’s worden weggenomen en de verhuurder wat zekerheid heeft. Er zijn verschillende mogelijkheden, afhankelijk van wat de verhuurder wil, waarop de potentiële huurders gecontroleerd kunnen worden. Veelvoorkomend is controle op identiteitsfraude, illegale praktijken en de kredietwaardig. Afhankelijk van deze uitkomsten wordt duidelijk welke gegevens zeker kloppen en welke niet. Dit geeft direct indicatie met wat voor huurder je te maken hebt. Vervolgens wordt geadviseerd wel of niet met de potentiële huurder in zee te gaan.

Screening van kandidaat huurders is gebruiksvriendelijk

Bij de screening worden kandidaten gecontroleerd op feiten die van belang zijn voor de verhuurder. De screening is snel en volledig en werkt volledig digitaal. De zorgen worden de verhuurder uit handen genomen en er is constante begeleiding tijdens het screeningsproces. Na afloop wordt een digitaal rapport toegestuurd met daarin het advies en de uitkomst van de controles. Dit advies zal een:
-    rood,
-    oranje of
-    groen licht zijn.

Bij een rood stoplicht luidt het advies niet met degene in een overeenkomst te treden, het tegenovergestelde geldt bij een groen stoplicht. Bij het oranje stoplicht is er geen sprake van volledige afwijzing, maar er zijn wel nog wat zaken twijfelachtig, die verder onderzoek nodig hebben.

Screening: een preventieve investering

Screening van potentiële huurders is een preventieve investering die het meer dan waard zal zijn, een onbetrouwbare huurder zal immers veel kosten en gedoe opleveren. Voorkom vervelende situaties en laat kandidaten screenen!

Uw vraag of opmerking:
Uw aanvraag is verstuurd.
De websites van de Validata Group BV (waar CV-OK, Wonen-OK en Vrijwilliger-OK onderdeel van zijn) maken gebruik van cookies voor technische en analytische doeleinden, voor het delen van social media en om u advertenties te laten zien. Wij vragen akkoord voor het plaatsen van deze cookies. Meer informatie

Akkoord